TOP ISTIRIDYE MANTAR TOHUMU SECRETS

Top istiridye mantar tohumu Secrets

Top istiridye mantar tohumu Secrets

Blog Article

Mantarlar toprakta yetişmezler diğer bitkiler gibi fotosentez yapamazla bundan dolayı bitkilere yapışık olarak doğada ağaç diplerinde yetişirler.

Tohumluk misel üretiminde son aşama misellerin hububat daneleri üzerine sardirilmadi olmuştur. Ilk kez 1931 yilinda Amreikali Sinden, mantar misellerini bugddday ve çavdar tohumlari üzerine sardirarak geliştirmiştir. Bu biçimde hazirlanan tohumluk miselin en önemli iki yararli yani, aşilamada kolaylik sagliyarak el emegini azaltmasi ve ayrica misellerin kompostun her yanina eşit miktarda yayilmasi olnak vermesidir.

■ Yedinci günde yığının ilk aktarmasını yapın. Bu sırada nemlendirme işi yanında, sızan melas şerbetini de yığına yedirin. Kenar kısımları iyice bastırın. Bir buçUnited kingdom metre yükseklik ve genişlikte yeniden kalıp yapın.

Mantarların bol miktarda temiz havaya ihtiyacı vardır ve onların gelişmesini sağlayan da budur. Büyürken kabın kapağını geri çekin ve üst kısmın dörtte birinin temiz hava almasını sağlayın.

evinizde işyerinizde yada bahçenizde kanlıca mantarı yetiştirin. Sporlar tahıl tanelerine aşılanmıştır. buğworking day yada akdarıya aşılanmış milyonlarca spor tanesi.

Sitemizde mantarlar hakkında bilgi bulabilir ve merakınızı gidermek için kaynaklarımızı kullanabilirsiniz. Ancak, mantar toplama konusunda sizing önemli bir uyarıda bulunmak istiyoruz.

Kompost, elinizle sıktığınızda suyu akmıyor ancak ıslaksa uygun bir kompost denilebilir. Dibinde su birikiyorsa suyu kesinlikle fazladır.

Uzak Doğu Asya ülkelerinde beyaz şapkalı mantardan çOkay daha fazla sevilen Shiitake mantarı hoş kokusu ve lezzetinden dolayı çOkay değer verilmekte, ?imparatorların yiyeceği ? olarak anılmakta,uzun yaşamın sırrı,doğal bir şifa kaynağı olarak satılmakta ve get more info geleneksel olarak düğün yemeklerinde kullanıldığı gibi afrodizyak etkisi olduğuna inanılmaktadır.

Mantarı yetiştirebilmek için kompost hazırlamanız gerekir. İstiridye mantarının pembe, mavi ve altın rengi olan çeşitleri vardır. Gerekli iklim koşulları sağlandığı zaman her yerde istiridye mantarını kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

İstiridye mantarı, alt tabakadan bükülerek koparılmalı ya da bir makas propertyımıyla bu işlem yapılmalıdır. Toplanan mantarlar buzdolabında hava geçirmez bir kapta saklanmalıdır.

· Toprağı Hazırlayın: Saksıyı veya bahçe alanını hazırlayarak iyi drenajlı toprağı ekim için uygun hale getirin.

sixty gün boyunca whatsapp destek hattımızda sizlere kitinizi aldığınız günden başlayarak teknik destek verilecektir.

Alt tabakanızı hazırlamak, kurulumun en kritik aşamasıdır ve yanlış bir uygulama sebebiyle yeniden başlamanız gerebilir.

Kırmızıdan sarıya çalan rengi ile kendine has bir renk geçişi olan bu mantar, hoş kokan bir tada sahiptir.

Report this page